Drainage in landbouw, tuinbouw en industrie

Drainage in land-, tuinbouw en industrie is absoluut niet weg te denken. Drainagebuizen zorgen voor een betere afwatering van het stuk grond waardoor het waterpeil verlaagd.  Hierdoor komt er meer zuurstof in de bodem en verbetert de grondstructuur. Gevolg:  de grond wordt sneller droog, en kan sneller bewerkt worden.  De betere grondstructuur zorgt bovendien voor betere groei van de gewassen en een hogere opbrengst.

Drainage Rits werkt met een kettingmachine en een V-ploeg.  Beide machines hebben specifieke voordelen. We bekijken samen met u welke machine het best voor uw project geschikt is.

Drainage met kettingmachine

Door gebruik van de kettingmachine maak je een sleuf waarin de buis wordt geplaatst.   Bij slecht waterdoorlatende lagen in de ondergrond kan deze sleuf vervolgens opgevuld worden met goed doorlaatbaar materiaal zoals zand, keien,…  Hierdoor wordt de drainagefunctie extra versterkt.

Met de kettingmachine kunnen we buizen plaatsen tot 200mm, omwikkeld met een filter.

Drainage met V-ploeg

Met de V-ploeg wordt de drainagebuis door een v-vormig mes in de grond gelegd. Dit mes tilt de grond ca. 20cm omhoog. Gelijktijdig wordt de drainagebuis geplaatst waarna de grond weer op de buis wordt gelegd.

Doordat de grond wordt opgelicht en niet samengeperst (zoals woelpoot), treedt er minder versmering op. Dit heeft als gevolg dat de grond beter ontwatert.

Voordelen van sleufloos draineren:

  • drainage kan op grasland worden aangelegd zonder veel beschadiging van de graszode
  • grondlagen worden niet gemengd en hierdoor blijft de grondstructuur intact.
  • Door de V-vorm is er een betere afwatering naar de buis

Met onze V-ploeg kunnen we buizen plaatsen tot dia 160mm kaal, tot op een diepte van 1m80.

Ook last van water?

Onze creativiteit en kwaliteit, onze “knowhow” en ervaring is voor u dé garantie voor een goede afloop van uw project!